Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Конституція – це той фундамент, на якому вибудовується держава, це запорука ладу, безпеки, спокійного й щасливого життя народу.

Це верховний закон, який гарантує справедливий суспільно-політичний устрій і захист кожного члена суспільства. В Україні, яка з 2019 року потерпає від агресії сусідньої держави, День Конституції, як і інші державні свята, набуває особливого значення. Заходи, присвячені цьому дню, об’єднують націю, підтримують моральний дух, вселяють віру в Перемогу, адже «нас багато, нас не подолати».

Четвертий рік країна об'єднується в День Конституції для того, щоб написати диктант, який цього року з міркувань безпеки проводився у Дніпрі на станції метро «Вокзальна». Текст диктанту написав боєць 128-ї бригади тероборони, історик Дмитро Каюк. Читав текст барабанщик українського рок-гурту «SPIV BRATIV» Артем Осичнюк. Тема диктанту була близькою всім учасникам, адже йшлося про наше улюблене місто – Дніпро, про його велич і різноманіття, про прекрасних і сильних духом людей, які живуть у ньому.

Серед понад 550 учасників цієї події були й студенти та викладачі кафедри мовної підготовки та гуманітарних наук ДДМУ (завідувачка – професорка Т. В. Філат), які разом з іншими писали диктант, вітали студентів, які одержали іменну стипендію ім. Олександра Поля, слухали пісні гурту «SPIV BRATIV», донатили на автівку для 128-ї бригади тероборони.

Участь у цьому заході посилила в кожному чуття єдиної родини, гордість за нашу країну на прагнення до Перемоги! Слава Україні!