Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

6 - 8 вересня 2024 року в місті Львові в рамках проєкту «Реабілітація травм війни» пройшов ІІ Всеукраїнський конгрес з фізичної терапії. Захід, організований ГО «Всеукраїнське об’єднання фізичних терапевтів», реалізується БФ «Пацієнти України» за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва й Посольства Швейцарії в Україні, підтримується МОЗ України, НСЗУ, Міністерством соцполітики України, Офісом Президента України та радниці-уповноваженої з питань безбар’єрності.

Співорганізатори: ВООЗ в Україні, Програма розвитку ООН, МК Червоного Хреста та Червоний Хрест України. Ця подія об’єднала понад 400 учасників з усієї країни, серед яких фізичні терапевти, експерти, українські та іноземні спікери, які протягом трьох днів обмінювалися досвідом, обговорювали актуальні питання та ділилися своїми напрацюваннями. До участі в конгресі долучилися завідувач кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології ДДМУ Олег Неханевич, викладачка Дарина Крапіва, аспірант Ілля Грицюк, а також студентка магістерського рівня спеціальності «Терапія та реабілітація» Анна Соломенко.

Програма конгресу охоплювала актуальні для галузі напрями: фізичну терапію у реанімації, в педіатрії, неврології, ортопедії, кардіології. Окрема увага була приділена розвитку реабілітації в громадах і наближенню послуг до пацієнтів, а також питанням лідерства й системних підходів до розвитку фізичної терапії.

Українські й міжнародні експерти ділилися власним досвідом. Воркшопи зосередили увагу на кращих практиках допомоги в гострому, післягострому та тривалому реабілітаційних періодах, які часто мають вирішальне значення для військових та цивільних, що зазнали травм внаслідок військових дій. Доповіді, представлені на конгресі та професійні дискусії, сприятимуть покращенню якості реабілітаційних послуг в Україні, їх відповідності міжнародним стандартам.

Конгрес є важливим кроком для зміцнення професійної спільноти фізичних терапевтів. Його мета — посилювати професійну спільноту, розвивати навички та освіту в реабілітації. Такі події - прекрасна можливість для фахівців з фізичної реабілітації ефективно комунікувати, співпрацювати, ділитися досвідом, сприяти пошуку оптимальних рішень, що будуть життєздатними в реальних умовах сьогодення.