Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Дніпровський державний медичний університет  - учасник грантового проєкту ERASMUS+ KA220 «Розвиток освіти в галузі телемедицини за допомогою мікрокредитів» (TEAM). Тривалість проєкту - 2023-2026 рр.

17 вересня 2024 року, наприкінці першого року роботи проєкту, в Брюсселі (Бельгія) відбулася транснаціональна зустріч, організована Інститутом вищої освіти в галузі комунікативної політики (IHF), на якій зібралися партнери з Бельгії, Словенії, Румунії, Хорватії, Греції та України для обговорення прогресу в його роботі. У заході взяли участь представники ДДМУ Олександр Бондаренко (координатор української робочої групи) та Олена Мироненко.

Консорціум зосередився на двох ключових напрямках проєкту:

  1. Завершення Робочого пакету 2 (РП2) - Картування телемедичної освіти та галузевогопартнерства. Партнери розглянули основні результати (РП2), кульмінацією якого стало резюме звіту «Картування освіти в галузі телемедицини та галузевого партнерства». Цей звіт надав цінну інформацію про поточний стан освіти в галузі телемедицини, визначивши прогалини в навичках та інфраструктурі в країнах-учасницях. Дискусія була зосереджена на тому, як ці висновки вплинуть на наступні етапи проєкту.
  1. Перехід до Робочого пакету 3 (РП3) - Розробка навчальних матеріалів. Проєкт TEAM переходить від РП2 до РП3, який зосереджується на розробці навчальних матеріалів, які стануть основою інноваційних навчальних траєкторій, спрямованих на покращення освіти в галузі цифрової охорони здоров'я та телемедицини. Консорціум обговорив структуру, зміст і методологію розробки цих матеріалів, щоб забезпечити їх відповідність потребам, визначеним у РП2, і найкращим світовим практикам розвитку цифрової освіти в галузі охорони здоров'я.

Партнери прагнуть забезпечити, щоб навчальні матеріали, розроблені в рамках РП3, були протестовані й затверджені за допомогою цифрової навчальної платформи проєкту, яка стане життєво важливим інструментом для студентів медичних та ІТ-спеціальностей, а також професіоналів для набуття необхідних навичок у сфері телемедицини, особливо в регіонах з критично важливими потребами в охороні здоров'я.

Зустріч підкреслила прогрес проєкту. Консорціум проєкту висловив оптимізм щодо наступного етапу і підтвердив свою прихильність сприянню інноваціям в галузі цифрової медичної освіти по всій Європі. Головною метою проєкту TEAM залишається просування інноваційних практик навчання та викладання в галузі цифрової охорони здоров'я та телемедицини, розробку гнучких «мікрокваліфікацій», узгоджених із встановленими навчальними програмами, посилення міжсекторальної співпраці та розширення можливостей студентів і фахівців, що володіють компетенціями в галузі цифрової охорони здоров'я та телемедицини, для реконструкції та покращення медичних послуг у регіонах з нагальними потребами, зокрема в Україні.

Щиро вдячні нашим міжнародним партнерам за бажання продовжувати та розвивати співпрацю!