Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

 

У жовтні світ відзначає День психічного здоров'я, який 2024 року пройшов під девізом «Психічне здоров’я доступне всім».

17 жовтня в музеї історії ДДМУ імені І. І. Крижанівської відбувся семінар з історії психології для студентів 1 курсу спеціальності «Медична психологія», присвячений цій події, який провела Кафедра психіатрії, наркології і медичної психології ДДМУ.

На початку заходу виступила завідувачка кафедри психіатрії, наркології і медичної психології, професорка Вікторія Огоренко, яка представила доповідь на тему: «Історія кафедри психіатрії, наркології і медичної психології». Вона розповіла про надбання та здобутки кафедри, видатних науковців і основні етапи розвитку, представила фахівців кафедри на сучасному етапі та окреслила подальші перспективи роботи.

З доповіддю, присвяченою Всесвітньому дню ментального здоров'я, виступила доцент Алла Ніколенко. Особливу увагу вона приділила положенням Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» — ініціативи першої леді Олени Зеленської, спрямованої на розбудову якісної системи надання послуг у сфері психосоціальної підтримки та розвиток культури піклування про ментальне здоров'я українців, які сьогодні потерпають від війни та її наслідків. Підтримати людину, відновити її власні ресурси справлятися зі стресом, а ще краще — запобігти психологічним проблемам, є гідною метою для державної політики у сфері ментального здоровʼя. Плекати індивідуальну та колективну стійкість — це основа програми «Ти як?».

Асистент кафедри, канд. мед. наук Олександр Мамчур безпосередньо провів семінарське заняття зі студентами, під час якого майбутні медичні психологи виявили велику зацікавленість історією психології та неабияку обізнаність з деяких питань.

Асистент кафедри Юлія Лященко запропонувала першокурсникам дискусію щодо мотивів їхнього вибору спеціальності “Медична психологія” та очікування від майбутньої професії.

Приємним бонусом для учасників семінару стала екскурсія залою музею історії ДДМУ, яку провела його берегиня Лариса Аксеніч.

Захід завершився спільним фото та побажанням успіхів у навчанні й опануванні професії медичного психолога нашим студентам-першокурсникам.