Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 січня 2022 р., за ініціативи посольства Ізраїля в Україні, відбулася зустріч Голови представництва Натів у Дніпровському регіоні, Першого секретаря посольства Ізраїля Марка Довева з ректором ДДМУ, академіком НАМН України, професором Тетяною Перцевою.

На заході також були присутні Сергій Захаров, проректор ДДМУ з науково-педагогічної роботи та Альона Колпіна, координатор діяльності Натів.

Були обговорені питання щодо міжнародного співробітництва між ізраїльським культурним центром та Дніпровським державним медичним університетом, а також перспективи наукового співробітництва з Аріельским медичним інститутом, ізраїльськими вченими-медиками.

Ректорка ДДМУ розповіла про історію та сьогодення університету, про можливості навчання та подальшої професійної реалізації в Україні іноземних студентів, зокрема, з Ізраїлю. Тетяна Олексіївна зупинилася на популярних сучасних напрямах навчання, розповіла про оновлення матеріально-технічної бази університету, навчальних центрів. «Наша основна задача – якісно навчати. І ми робимо все можливе, щоб її реалізувати.» - зазначила вона.

Марк Довев, зі свого боку, розповів про пропозиції наукового співробітництва вчених наших країн, комунікації у сфері медицини, а також ідею створення Асоціацій вищої освіти та вчених Ізраїля та України. Він зазначив, що проблема нестачі кваліфікованих медичних кадрів сьогодні є актуальною не тільки в Україні, але й в Ізраїлі. Тому питання міжнародного співробітництва у сфері медичної освіти та науки є дуже актуальним. Як зазначив Марк, у науки сьогодні немає кордонів. Ізраїльським культурним центром Натів започатковано проведення численних культурних заходів, зустрічей з науковцями, лекцій у місті Дніпрі, які сприятимуть розвитку цієї сфери.