Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Всі ми хочемо жити в успішній країні, а країну визначають люди. Коли люди небайдуже ставляться до свого оточення і розв’язують проблеми, які виникають у суспільстві, країна розвивається. У часи віроломного повномасштабного вторгнення російської федерації на терени України всі без винятку студенти Дніпровського державного медичного університету долучилися до волонтерського руху. Кожен знайшов свою нішу в цей непростий час.

Студенти старших курсів, зібравши силу та відвагу, виходять на нічні чергування в лікарні, які постійно приймають поранених бійців з фронту. Молодші курси також не залишилися осторонь, більшість студентів вступили до координаційних волонтерських бригад по усій Україні. Вони організовують збір гуманітарної допомоги, займаються пошуком необхідних медпрепаратів для біженців із гарячих точок, пошуком транспортних засобів, які можуть евакуювати людей з міст, де ведуться бойові дії. Студенти активно допомагають переселенцям з інших міст, забирають до себе тварин, яких залишили господарі, організовують польову кухню, де готують смачні гарячі обіди для воїнів ЗСУ, Нацгвардії та територіальної оборони міста, щоб у цей важкий час вони знали, що їх підтримує вся Україна.

Волонтерський департамент ДДМУ зібрав гуманітарну допомогу та придбав військову уніформу, яку студенти особисто відвезли в Донецьку область та передали військовим повітрянодесантної бригади. Студенти зібрали й передали засоби особистої гігієни, речі першої потреби та іграшки для дітей із Харкова, яких евакуювали до Дніпра після нищівного бомбардування пологового будинку.

Усі учні згуртувалися та стали однією родиною, допомагаючи у війні з ворогом. Ми віримо в перемогу, яка обов’язково буде за нами.