Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Білосніжні халати та по-дорослому серйозні обличчя юнаків та дівчат. 12 вересня 2022 року 259 першокурсників пройшли посвяту в студенти бюджетної форми навчання за освітніми напрямами «медицина» та «фізична терапія, ерготерапія».

Цей день завжди урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і не завжди легкий шлях до здобуття прекрасної, відповідальної й суспільно важливої професії. Але цього року він особливий. Студентську родину нашого ВНЗ поповнили юнаки та дівчата, які вирішили навчатися професії лікаря у важкий для нашої країни час, коли на всіх її теренах точиться жорстока війна. Це накладає на майбутніх медиків особливу відповідальність.

З напутніми словами до молоді звернулася ректор ДДМУ, академік НАМН України Тетяна Олексіївна Перцева. У своїй промові вона зазначила, що сьогодні наша держава як ніколи потребує кваліфікованих молодих лікарів і покладає на них великі надії. Вона закликала молодь наполегливо здобувати медичні знання, побажала успіхів та наполегливості в навчанні та щасливого професійного шляху. «Віримо, що ви зможете продовжити славетні традиції нашої alma mater. Під час навчання на вас чекають і перемоги, і труднощі, але поруч будуть наші викладачі, які завжди готові прийти на допомогу. Ми створили всі можливі умови, щоб ви могли навчатися якісно та безпечно» - зазначила ректор.

Студентам-першокурсникам вручили символічні залікову книжку  та ключ від знань.

Перший проректор ДДМУ професор Ігор Станіславович Шпонька також привітав студентів і розповів про особливості організації навчального процесу у 2022-2023 р. А декан медичного факультету, професор Володимир Іванович Жилюк познайомив студентів з кураторами, відповів на актуальні питання.

У перший день навчального року юнаки та дівчата зустрілися на кафедрах та ознайомилися з експозицією музею ім. І.І. Крижанівської. Дехто з них поділився з нами своїми надіями та сподіваннями.

Мустафа Аль-Абед мешкає у Дніпрі. В його родині медиків досі не було. Однак він визначився з вибором професії для себе вже кілька років тому. Юнак має палке бажання не лише працювати на медичному фронті, а й допомагати волонтерам. Мустафа багато чув про волонтерські ініціативи старшокурсників ДДМУ, про їх допомогу ЗСУ, лікарям на фронті та цивільному населенню, і збирається за першої нагоди долучитися до їх роботи.

Поліна Лиса в медицині вже не новачок. Цього року вона закінчила медичний коледж у Кривому Розі та вступила до ДДМУ. Найбільше їй подобається педіатрія. Труднощі дівчину не лякають. «Можливо, за час навчання мої вподобання ще зміняться. Однак сьогодні я бачу себе в майбутньому лікарем-педіатром. Допомагати діткам рости здоровими та щасливими – що може бути краще?» - ділиться своїми думками про обрану професію дівчина.

Антон Тихий народився та мешкає в Дніпрі. Його бабуся – медик, він теж вирішив стати лікарем та продовжити перервану сімейну традицію. Хлопець вважає наш ВНЗ потужною школою медицини в Україні та хоче навчатися саме тут. Після отримання диплома він хоче продовжити навчання і спробувати працювати лікарем в Європі. Вважає, що наш заклад стане для цього прекрасним стартовим майданчиком.

Арсеній Світличний - переселенець з Костянтинівки Донецької області. Його сім'я евакуювалася з охопленого вогнем міста, де точилися жорстокі бої, до Одеси. Завдяки небайдужим людям родина знайшла житло, батьки Арсенія вийшли на роботу, намагаються налагодити життя у місті біля моря. Однак хлопець в Одесі не залишився, адже вважає, що найкращий серед медичних вишів в України – саме наш університет. Після закінчення навчання юнак збирається працювати в Україні, допомагати розбудовувати систему охорони здоров’я нашої держави.

Валерія Шутка в Одесі народилася. Десь класу з 9-ого дівчина вже чітко розуміла, що хоче стати медиком. Звичайно, простіше та ближче для неї було вступати до медичного у рідному місті. Однак вона свідомо обрала саме Дніпровський державний медичний університет. «Цей ВНЗ має славетну історію і готує найкращих лікарів» - впевнена Валерія, яка мріє в майбутньому працювати в Україні, стати висококваліфікованим та затребуваним лікарем.

Студент 1 курсу медичного факультету Олександр Мороз з Марганцю. На жаль, це місто протягом тривалого часу потерпає від щільних руйнівних ворожих обстрілів, адже окупаційні війська гатять по ньому чи не щодня. Тому Олександр разом із батьками на деякий час виїжджав до безпечної Польщі, де, до речі, міг залишитися на навчання, однак повернувся на Дніпропетровщину і вступив до лав студентства ДДМУ. Попри всі труднощі, хлопець упевнений у перемозі України у війні проти російських загарбників і хоче навчатися та працювати на Батьківщині.

Тож, студентську родину поповнили нові обличчя, які згодом стануть обличчями української медицини. Побажаємо їм доброї вдачі та щасливого мирного життя. В добру путь!