Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 вересня 2022 року в Музеї історії ім. І.І. Крижанівської відбулася церемонія посвяти в студенти майбутніх стоматологів. Привітати 116 наймолодших учасників навчального процесу прийшли представники адміністрації університету.

З напутніми словами до нових членів великої родини ДДМУ звернувся проректор з  наукової роботи, професор Олександр Олександрович Гудар'ян. Він згадав, як протягом 12 років був деканом стоматологічного факультету і пообіцяв студентам нелегке, але дуже цікаве навчання. Зазначив,  що для кожного першокурсника розпочався цікавий та сповнений нових відкриттів етап життя, який веде до мрії стати кваліфікованим лікарем-стоматологом і побажав студентам наполегливості та натхнення.

До теплих слів вітання приєднався декан стоматологічного факультету Дмитро Володимирович Чернов, який вручив першокурсникам символічні ключі від знань та залікову книжку студента, побажав зберігати та примножувати кращі традиції ДДМУ, бути гідними почесного звання студента-медика. Потім декан ознайомив студентів із правилами безпеки в умовах воєнного стану, розповів про організацію навчання.  Студенти познайомилися з викладачами, кураторами, своїми групами та старостами.

Підтримати першокурсників приїхали батьки, які хвилювалися не менше, а може й більше за синів та доньок.

Максим Бабарика з Новомосковська, з династії стоматологів. Його брат Андрій навчається на п'ятому курсі нашого університету. Мама Наталія Романщак - педіатр за освітою, випускниця нашого ВНЗ. Вона розповіла, що її батьки, дядько та тітка теж свого часу закінчили наш університет. Максим тривалий час не міг визначитися, ким бути – військовим чи медиком. Рік навчався у військовому ліцеї в Запоріжжі, однак  гени взяли своє, медицина перемогла й відсьогодні Максим – студент-першокурсник стоматологічного факультету ДДМУ.

Валерія Гордійченко з Петриківського району Дніпропетровської області, з багатодітної сім'ї. Її мама Юлія розповідає, що донька – перший медик у великій родині. Троє інших діток пишаються тим, що старша сестра стане стоматологом і буде лікувати їм зубки, а 7-річна Мілана завітала на посвяту першокурсників. Вона із захопленням роздивлялася експозицію музею, морфологічний корпус. Хтозна, можливо, вона теж – наша майбутня студентка?

У супроводі батьків прийшла й Софія Гладка. Мати дівчини Ірина – теж стоматолог.  Батько Віталій пишається та завжди в усьому підтримує своїх дівчат. Дружна родина Гладких з Дніпра. Вони з оптимізмом дивляться у майбутнє й вірять в те, що Софія отримає гідну професію в найкращому медичному ЗВО, в найкращій країні  – рідній  Україні.

Тож, побажаємо молоді успіхів у навчанні! Віримо в те, що новоспечені студенти продовжать добрі традиції нашої Alma Mater.