Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

31 жовтня 2022 року викладачами кафедри психіатрії, наркології і медичної психології ДДМУ був організований і проведений освітній тренінговий захід з невідкладної психологічної допомоги в умовах війни для лікарів-інтернів за фахом «Психіатрія» 1-го року навчання та лікарів-інтернів за фахом «Загальна лікарська практика - сімейна медицина».

Тема тренінгу: «Управління стресом». Захід провели: в.о. зав. кафедри, професор В. В.  Огоренко,  доцент А.Є. Ніколенко, доцент Т. Й. Шустерман,  асистент Є. О. Ліхолетов, аспірант Л. В. Подольська.

Освітній тренінговий захід розроблений згідно з рекомендаціями МОЗ України щодо першої психологічної допомоги під час кризової ситуації. Ці знання необхідні,  щоб бути готовим подолати будь-яку кризу самостійно, а також вміти надати психологічну підтримку іншим людям.

Тренінговий захід був спрямованим на самостійне опанування здобувачами освіти практичних навичок та вмінь надання психологічної кризової допомоги, з акцентом на дихальні та релаксаційні вправи.  Були опрацьовані універсальні загальні елементи першої психологічної допомоги та основні реакції під час кризової ситуації (страх та ступор).

Заплановано подальше проведення тренінгів з метою опанування навичок управління стресом в таких кризових ситуаціях, як плач, істерика та панічна атака.