Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У грудні 2022 та січні 2023 року на кафедрі психіатрії, наркології і медичної психології ДДМУ відбулися чергові освітні тренінги з першої психологічної допомоги в кризових ситуаціях «Агресія» та «Істерика».

Тренінги розроблені для лікарів-інтернів за фахом «Психіатрія» 1-го та 2-го років навчання та лікарів-інтернів за фахом «Загальна лікарська практика – сімейна медицина».

Захід провели: в.о. зав. кафедри, професор В. В. Огоренко, доцент А.Є. Ніколенко, доцент Т. Й. Шустерман, асистент Є. О. Ліхолетов, асистент В. О. Кокашинський, аспірант Л. В. Подольська.

Тренінгові заходи були спрямовані на самостійне опанування здобувачами освіти практичних навичок та вмінь надання першої психологічної допомоги.

Теоретична частина тренінгів включала ознайомлення з ознаками агресії та істерики, демонстрування відеороликів з прикладами поводження осіб, що знаходяться в кризових станах з проявами агресії та істерики.

Практична частина тренінгів складалась з опрацювання кейсів проблемних ситуацій «Агресії» та «Істерики» з різними варіантами поведінки постраждалого та плану дій особи, яка надає допомогу. Спочатку проблемні ситуації були представлені співробітниками кафедри, а пізніше лікарі-інтерни мали змогу самостійно опанувати навички надання першої психологічної допомоги у вищезазначених кризових ситуаціях.

«Родзинкою» тренінгу «Агресія» було вивчення та опанування техніки «Прогресивної м’язової релаксації» за Джейкобсоном, а тренінгу «Істерика» – звуко- та музикотерапія.