Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

27 квітня випускаючі кафедри нашого університету отримали унікальну можливість взяти участь у тестуванні демоверсії Mock-OSCE від ірландських колег з використанням програмного забезпечення Qpercom.

Програмне забезпечення Qpercom Mock-OSCE синтезує в собі всі головні аспекти для успішного впровадження комунікативних навичок за програмою підготовки до іспиту об’єктивного структурованого клінічного іспиту (ОСКІ).

За останні 11 років організація Qpercom стала світовим лідером у сфері програмного забезпечення з підготовки до іспиту ОСКІ, надаючи індивідуальні рішення для оцінювання в університетах, зокрема в Університеті Данді, Каролінському інституті та Національному університеті Сінгапуру.

Інформаційна система управління OSCE дає можливість оцінити клінічні навички, зробити психометричний аналіз, виводить всі дані в Excel. Це програмне забезпечення дозволяє медичним університетам правильно, чітко та легко контролювати розвиток комунікативних практичних навичок для іспиту ОСКІ, а також проводити детальний миттєвий аналіз результатів, поки ОСКІ триває.

Під час онлайн-тренінгу були імітовані реальні умови іспиту ОСКІ з комунікативних навичок. Кожен викладач безпосередньо взяв участь у тренінгу, виконуючи роль лікаря і працюючи з пацієнтом (актором). Було запропоновано 7 станцій з різними клінічними ситуаціями; екзаменатор спостерігав, аналізував та об’єктивно оцінював комунікацію лікаря та пацієнта.

Викладачі оцінили проєкт як цікавий і корисний для підготовки студентів медичної спеціальності. Адже в усьому світі однією з найважливіших скарг пацієнтів (27 %) на лікарів є недостатність комунікації. Тому важливо вчити студентів спілкуванню з пацієнтом уже з першого курсу. Завдяки співробітництву з Qpercom кафедри ДДМУ можуть використати програму Mock-OSCE на заняттях для підвищення професійних компетентностей здобувачів освіти і підготовки їх до складання ОСКІ.