Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26 квітня – трагічний день для України та всього світу, що назавжди закарбувався в нашій пам’яті. Техногенна катастрофа в Чорнобилі спричинила страшні наслідки, що вплинули на екологію, здоров’я української нації, зруйнували долі тисяч мешканців Полісся.

У Дніпровському державному медичному університеті пам’ятають про подвиг ліквідаторів аварії та страшну ціну, яку заплатив український народ. Щорічно проводяться меморіальні заходи до річниці цієї події.

З нагоди аварії на ЧАЕС в університеті проведений конкурс плакатів «Наш біль – Чорнобиль». Переможцями стали студентки медичного факультету І. Ільюшина, Т. Мгані, А. Корчуганова, А. Соколенко.

Студенти факультету медицини та фармації взяли участь у написанні есе «Чорнобиль не має минулого часу». У творі-роздумі хлопці й дівчата розказали про свої переживання щодо Чорнобильської трагедії, провели паралелі із сучасністю. На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну агресор захопив Чорнобильську станцію, яку згодом вдалося звільнити. Запорізька АЕС і досі перебуває в окупації, а окупанти тримають всю Європу в заручниках, погрожуючи техногенною катастрофою світового масштабу, перешкоджають роботі моніторингової місії МАГАТЕ.

З 26 квітня 1986 минуло вже 37 років український народ пам’ятає тих, хто ліквідовував наслідки катастрофи та рятував людей ціною власного здоров’я та життя. Студенти медичного факультету долучилися до акції «Схиляємо голови перед героями», під час проведення якої згадали ліквідаторів, які отримали звання «Герой України» посмертно.

Для студентів стоматологічного факультету викладачка А. І. Нікітенко підготувала лекцію «Вплив Чорнобильської катастрофи на український кінематограф та мистецтво». Лекторка розповіла про осмислення трагедії митцями, приділивши особливу увагу документальним фільмам та фотографіям.

Пам’ятати складні сторінки історії, любити свою країну попри будь-які труднощі надзвичайно важливо, адже наше успішне майбутнє будується на пам’яті та шані до минулого.

На фото – плакати переможців конкурсу «Наш біль – Чорнобиль».