Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Першу половину грудня колектив кафедри внутрішньої медицини 1 присвятив самовдосконаленню та підвищенню професійного рівня. В рамках науково-практичної сесії, проведеної спільно зі співробітниками інших кафедр та лікарів практичної ланки, відбулися засідання «Школи клініциста» і «Школи викладача».

9 та 12 грудня були присвячені актуальним питанням діагностики та менеджменту хворих на туберкульоз. Доценти кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології Колісник Н.С. та Марченко Н.А. оновили знання колег та лікарів МКЛ № 16 та № 6 з сучасних методів діагностики та особливостей ведення пацієнтів у різних клінічних ситуаціях, були розібрані випадки сумісного ведення пацієнтів.

13 грудня до науково-практичної сесії долучилась кафедра медико-соціальної експертизи і реабілітації ФПО. Доцент Березовський В.М. присвятив свої доповіді експертним питанням у пульмонології, наголосив на проблемних питаннях експертизи тимчасової та стійкої втрати працездатності у воєнний час.

Наступний день сесії був присвячений реабілітації хворих з респіраторною патологією, а також питанням нової міжнародної класифікації функціонування (МКФ), які висвітлила доцент кафедри внутрішньої медицини 1 та тренер з МКФ Саніна Н.А. У продовження сесії, 15 грудня доцент Мироненко О.В. виступила з проблематикою захворювань, що важко діагностувати: бронхіоліти та ураження трахеї.

А вже 16 грудня завідувач кафедри, професор Конопкіна Л.І. провела одночасно три майстер-класи: «Школу клініциста», «Школу викладача» та «Школу науковця». У роботі взяли участь не лише викладачі двох кафедр та лікарі, а й аспіранти – майбутні педагогічні та наукові співробітники. Тематика занять була присвячена дихальній недостатності, зокрема вентиляційним порушенням та методам їх виявлення. Пройшло знайомство з новою методикою дослідження в респіраторній медицині: бодіплетизмографією, яку вже протягом року впроваджують на кафедрі внутрішньої медицини 1 як і рамках наукових досліджень, так і інтегруючи в сумісну роботу з лікарнею.

Колектив кафедри щиро вдячний усім, хто взяв участь у роботі й чекає на появу нової доброї традиції проведення науково-практичних сесій для обміну знаннями та досвідом, алже плідність спільної роботи переоцінити неможливо.