Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

23 лютого 2023 року в режимі онлайн відбулося чергове засідання вченої ради ДДМУ під головуванням академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої. На початку засідання голова вченої ради вручила дипломи доцентів викладачам О. С. Калашніковій (кафедра внутрішньої медицини 3) та К. І. Мошенець (кафедра ендокринології).

З першого питання порядку денного «Фінансовий звіт ДДМУ за 2022 рік та ухвалення фінансового плану на 2023 рік» доповідав проректор з економіки С. І. Гончаров.

Доповідач проінформував про доходи й видатки університету у 2022 році, а також про зміни у фінансовій діяльності закладу, обумовлені введенням воєнного стану в країні. Зазначалося про скорочення доходів університету, що пов’язано у тому числі зі зменшенням контингенту іноземних студентів на 43 %.

Витрати університету у 2022 році порівняно з 2021 р. зменшилися на 16 %. В них домінують витрати зі спеціального фонду. Порівняно з минулим роком найбільше видатки зросли на комунальні послуги. Позитивним моментом є те, що університет не має заборгованостей, у тому числі стосовно зарплат і стипендій.

У зв’язку з введенням воєнного стану основними завданнями  ДДМУ на 2023 р. є збереження контингенту студентів і співробітників, а також збереження матеріальної бази.

Друге питання порядку денного «Про діяльність студентського самоврядування ДДМУ. Фінансовий звіт голови ради студентів за 2022 навчальний рік». Доповідав голова ради студентів ДДМУ А. С. Долуда.

Доповідач зазначив що 2022 р. на потреби студентства для реалізації наукового творчого і спортивного потенціалу кошти студентського самоврядування університету не витрачалися. Команда ради студентів обрала напрямок волонтерство, що стало актуальним через повномасштабні воєнні дії на території України. Серед основних великих акцій такі:

  • збір коштів на потреби ЗСУ, до якого долучилися студенти, викладачі та співробітники університету. Спільними зусиллями зібрано 100 тис. грн для Збройних сил України, придбано зарядні станції Ecoflow River 2 Max для 93 ОМБр "Холодний Яр".
  • збір коштів на подарунки дітям-переселенцям з нагоди Дня захисту дітей та до дня Святого Миколая.
  • закупівля медикаментів і харчування для тварин, які перебувають у притулках міста Дніпра.
  • проведення понад 20 освітніх лекцій для школярів 1 - 11 класів з домедичної допомоги, кількість слухачів – понад 500 осіб.
  • у межах акції утеплюємо ЗСУ закуплено теплі речі для військових.
  • збір коштів на допомогу постраждалим від ракетного обстрілу в Дніпрі, придбані продукти та речі першого вжитку для мобільних центрів допомоги.

Департаменти ради студентів ДДМУ додатково проводили заходи:

Департамент з питань інформаційної забезпеченості провід тренінг надання домедичної допомоги при травмах спільно з парамедиками з Великої Британії.

Департамент з питань культурно-просвітницьких і громадських проєктів  провів вебінар з першої домедичної допомоги, а також щомісячні арттерапевтичні зустрічі студентів.

Департамент з питань донорського руху проводить щомісячні благодійні донорські акції, спрямовані на надання допомоги військовим.

Також доповідач відзначив  діяльність найактивніших студентів-волонтерів. Анна Комарова (6 курс) організувала збір коштів на закупівлю одягу, продуктів для військових на Донецькому напрямку, акумуляторів для військових вантажівок.

Віталій Калинюк (6 курс) ініціював створення власного благодійного фонду, завдяки діяльності фонду до  ЗСУ передано: 1 автомобіль швидкої допомоги, 1 евакуаційний автобус, 2 позашляховики, апарати штучної вентиляції легенів і ультразвукової діагностики.

Загальна сума, передана радою студентів на волонтерство, становить понад 300 тис. грн.

Члени вченої ради одноголосно схвалили доповіді з двох питань порядку денного.

Вчена рада розглянула ряд інших поточних питань життєдіяльності навчального закладу.