Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

22 вересня 2022 року відбулося чергове засідання вченої ради Дніпровського державного медичного університету під головуванням академіка НАМН України, професора Тетяни Олексіївни Перцевої.

Засідання розпочалося з урочистої частини. Вченій раді був презентований буклет ДДМУ, який побачив світ улітку 2022 р. Його видання є важливою складовою просування позитивного іміджу ДДМУ.

Почесним знаком «За відданість медицині» за багаторічний вагомий внесок в розвиток медицини та охорони здоров’я та з нагоди ювілею був відзначений доцент Карп Гургенович Карапетян.

Грамотою ректора за значний особистий внесок в розвиток медицини та охорони здоров’я та з нагоди ювілею нагороджено завідувачку кафедри шкірних та венеричних хвороб, професора Тетяну Вікторівну Святенко.

Ректор ДДМУ доповіла про візит до Дніпра міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, під час якого лікарні Дніпропетровщини отримали 19 кисневих станцій та критично важливе обладнання, були зроблені нові кадрові призначення.

Потім Т.О. Перцева представила вченій раді нового голову Ради студентів - студента 6 курсу медичного факультету Артема Долуду, який став переможцем виборчих перегонів студентського самоврядування.

Перебіг засідання продовжився таємним голосуванням членів вченої ради щодо присудження звань професора і доцента співробітникам ДДМУ.

Далі були розглянуті питання порядку денного.

З першого питання «Про особливості навчального процесу та результати атестації випускників ДДМУ у 2021–2022 н.р.» доповідав перший проректор, професор Ігор Станіславович Шпонька. Він зазначив, що пріоритетним напрямом роботи університету залишається якість надання освітніх послуг, збереження контингенту вітчизняних та іноземних студентів та оперативне реагування на всі ситуації, які виникають під час навчального процесу в умовах воєнного стану.

Стосовно перебігу атестації перший проректор доповів, що в цьому році відповідно до постанови Кабміну для випускників було скасовано складову ЕДКІ, іспит КРОК 2. Атестація випускників була проведена на підставі об'єктивного структурованого клінічного іспиту.

Єдиний державний кваліфікаційний іспит КРОК 1 був перенесений. Так, 13 вересня 20 студентів стоматологічного факультету ДДМУ КРОК 1 і англійську мову професійного спрямування. За інформацією центра тестування, цей іспит загалом по Україні успішно склали 72% студентів. У ДДМУ ця цифра складає понад 90%, за попередніми даними лише 2 студенти іспит не склали. Вони отримають можливість скласти його повторно у визначені терміни разом з іноземними студентами. 27 вересня КРОК 1 складатимуть студенти 4 курсу напряму «медицина». Абсолютна більшість студентів-іноземців, які не змогли потрапити на іспит з об’єктивних причин, мають можливість протягом навчального року скласти ЄДКІ у додаткові терміни.

Зважаючи на ситуацію в Україні, в ДДМУ затверджений змішаний формат освітнього процесу, який передбачає аудиторний та дистанційний формати (за вибором здобувачів освіти), з відпрацюванням практичної частини занять протягом навчального року. Слід зазначити, що абсолютна більшість вітчизняних студентів 2–6 курсів, обрала аудиторну форму навчання. Понад 600 іноземних студентів вже також беруть участь у навчальному процесі.

Для створення умов безпеки на період воєнного стану в основних навчальних корпусах ДДМУ обладнані укриття. Враховуючи їх можливості, ми не можемо допустити великого скупчення студентів у навчальних корпусах. Певна кількість студентів обрала онлайн-формат, їм надається вся необхідна методична підтримка. Проводиться постійний моніторинг якості навчання. Нещодавно були проведені ректорські контрольні.

Щодо набору студентів на 1 курс за бюджетною формою навчання, набрано 265 студентів. Також є можливість донабору до обсягу державного замовлення до 278 осіб. Набір на контрактну форму навчання триває до кінця вересня, а з 3 жовтня ряди першокурсників значно поповняться. Також змінилися терміни навчальних семестрів. Для вітчизняних студентів 1 семестр завершиться 30 листопада, для іноземних студентів він розпочнеться і відповідно завершиться пізніше.

Маємо непогані цифри набору за напрямами «медицина» за контрактом та «стоматологія». Вже сформовані 2 групи на медичному факультеті, понад 100 осіб виявили бажання навчатися на стоматологічному факультеті.

Нещодавно в стінах нашого музею була проведена урочиста зустріч ректора з першокурсниками, на якій були присутні понад 92% студентів 1 курсу, які вже розпочали заняття в режимі змішаного формату.

З другого порядку денного були заслухані звіти деканів факультетів про підсумки літньої сесії.

Вчена рада одноголосно затвердила доповіді з обох питань порядку денного.

Вчена рада також розглянула ряд інших поточних питань життєдіяльності навчального закладу.