Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

27 січня 2022 року у змішаному форматі відбулося засідання вченої ради Дніпровського державного медичного університету під головуванням ректора, академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої.

Тетяна Олексіївна розпочала засідання із приємного: вручила диплом доктора філософії Анні Косовій.

Кембриджські сертифікати рівня C1 отримали:

  • асистентка кафедри анатомії людини, клінічної анатомії та оперативної хірургії Анастасія Ковальчук
  • асистентка кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО Дар’я Криштафор.

Про затвердження положення «Про порядок обрання ректора ДДМУ» доповів проректор з науково-педагогічної роботи, доцент С. В. Захаров. Він наголосив, що у зв’язку з новою редакцією постанови Кабміну України «Деякі питання реалізації статті 42 Закону України “Про вищу освіту”» необхідно внести зміни до положення ДДМУ стосовно обрання ректора з урахуванням змін, які регламентовані вищезазначеним документом. Затвердили  зміни  до положення.

На вченій  раді також заслухали звіт щодо редакційно-видавничої діяльності  нашого закладу. Так, відповідальний редактор журналу «Медичні перспективи» професор Елеонора Білецька повідомила, що журнал у  2021 році увійшов до  міжнародної бази Scopus. І це значуще визнання видання та його авторів на міжнародному рівні. У чотирьох номерах журналу за минулий рік надруковано 231 статтю. Причому авторами журналу стали не тільки науковці ДДМУ, а й фахівці з Азербайджану, Туреччини та інших держав.

Звітували про інформаційно-видавничу діяльність також головний редактор електронного журналу «Морфологія» професор І. В. Твердохліб, головний  редактор журналу «Здоров’я  дитини. Child’s Helth»  професор О. Є. Абатуров, заступник головного редактора журналу «Урологія»  професор В. П. Стусь, головний редактор журналу «Дерматовенерологія. Косметологія. Сексопатологія» професор А. Д. Дюдюн.

Голова ради студентів Максим Гребень надав  фінансовий звіт за 2021 рік.

Затвердили іменних стипендіатів на 2-й семестр 2021-2022 навчального року: стипендію Президента України буде отримувати Анатолій Сорокін, стипендію Верховної Ради України - Максим Гребень, соціальну стипендію ВРУ - Катерина Кіященко, стипендію ДніпроОДА - В’ячеслав Пустовий, стипендію Дніпровської міської ради - Дмитро Підгребельний.

Згідно з порядком денним шляхом таємного голосування члени вченої ради проголосували щодо 21 кандидата на посади.

Т. О. Перцева іще зауважила таке: за підсумками екзаменаційної сесії дистанційне навчання не дає потрібних результатів, тому ДДМУ поки що працюватиме у звичайному режимі. З 31 січня ДДМУ відкриває свої двері для офлайн-навчання.