Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Міська клінічна лікарня № 4 міста Дніпра (генеральний директор Наталія Бут) протягом багатьох десятиліть є клінічною базою Дніпровського державного медичного університету.

Професорсько-викладацький склад 6 клінічних кафедр пліч-о-пліч працюють з практичними лікарями над розбудовою сучасної медичної допомоги і реабілітації, підготовкою нових поколінь фахівців.

Наші кореспонденти ознайомилися з умовами співпраці та організації навчального процесу на кафедрах онкології і медичної радіології (зав. кафедри професор І. М. Бондаренко), фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології (зав. кафедри професор О. Б. Неханевич), внутрішньої медицини, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології (зав. кафедри професор О. В. Курята). 

Відповіддю лікарні на виклики часу стало створення одного з найкращих реабілітаційних центрів країни. На думку завідувача кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології професора О. Б. Неханевича, саме така співпраця дає можливість проводити на сучасному рівні реабілітацію пацієнтів і здійснювати навчання фахівців майбутнього – фізичних терапевтів і реабілітологів для системи охорони здоров'я.

Широке визнання лікарні надає спільна робота з кафедрою онкології і медичної радіології. Запровадження надсучасних лікарських засобів і лікувальних технологій хворим здійснюється завдяки співпраці кафедри з провідними компаніями світу. Тут здобувачі освіти отримують можливість ознайомитися з інноваційними підходами лікування і реабілітації онкохворих.

Клінічна лікарня № 4 має великий досвід надання допомоги і реабілітації хворих з професійною патологією. Професорка кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії професійних хвороб В. В. Родіонова з викладачами і фахівцями клініки розробили й запровадили комплекс реабілітаційно-відновних заходів для цієї категорії хворих.

Праця науковців і практичних лікарів – складники єдності лікувального й освітнього процесу в сучасному лікувальному закладі, яким є клінічна лікарня № 4 міста Дніпра.