Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

18 листопада 2021 року відбулося сумісне засідання СНТ кафедри патологічної анатомії і судової медицини та кафедри терапевтичної стоматології в онлайн-форматі студентської конференції «Клініко-анатомічні аспекти деяких хвороб органів порожнини рота і щелеп». У конференції взяли участь 45 студентів 3 курсу стоматологічного та медичного факультетів (керівники гуртків доценти кафедр Г. С. Короленко та О. Д. Салюк).

Значну зацікавленість проявили присутні до представлених доповідей, які були присвячені некаріозним ураженням твердих тканин зубів. Останнім часом ці захворювання набувають широкого розповсюдження серед населення.

Першу доповідь «Некаріозні ураження твердих тканин зубів: флюороз» презентувала студентка 3 курсу стоматологічного факультету Котелевська Ганна. Вона висвітлила питання етіології, патогістології, клініки, диференціальної діагностики ендемічного флюорозу та проілюструвала свою доповідь яскравими клінічними ситуаціями.

Студентка 3 курсу Бабаніна Анна підготувала повідомлення на тему «Особливості гіпоплазії емалі зубів. Профілактика». Ця патологія твердих тканин зубів розвивається, як і флюороз, в період фолікулярного розвитку зуба. Тому дефекти на зубах видно відразу після їх прорізування.

А ось доповідь Матевосян Діани, також студентки 3 курсу на тему «Що відомо про клініко-морфологічні прояви ерозії зубів? Диференційна діагностика ерозії» була насичена багатьма нез’ясованими питаннями. До кінця невирішеними залишаються етіологія та патогенез цього захворювання, що приводить до труднощів в лікуванні.

Присутні проявили велику зацікавленість в обговоренні доповідей, поставили багато питань доповідачам за темами обговорення. Доповідачі впевнено, обґрунтовано відповідали на питання, продемонструвавши широку обізнаність і вільне володіння матеріалом. Засідання пройшло жваво та продуктивно.

Підбиваючи підсумки спільної конференції студентських наукових гуртків, викладачі високо оцінили роботу доповідачів. Усі учасники висловили задоволення від цікавого висвітлення тем і від спілкування в колі однодумців. Кожен почерпнув для себе корисну інформацію, яка так потрібна для вдосконалення знань.