Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 січня святкує свій 60-річний ювілей відомий вчений, завідувач кафедри онкології та медичної радіології, доктор медичних наук, професор Ігор Миколайович Бондаренко. Сьогодні професор І. М. Бондаренко – один із провідних фахівців-онкологів України, висококваліфікований вчений та педагог. 

А розпочинав він свій шлях лікаря та науковця-дослідника у 1985 році, коли закінчив лікувальний факультет Запорізького державного медичного інституту. У період з 1987 по 1992 рік працював лікарем-хірургом у клінічних лікарнях № 6 та швидкої медичної допомоги м. Дніпропетровська, асистентом кафедри хірургічних хвороб Дніпропетровської медичної академії. Протягом 1992 – 2000 років – провідний науковий співробітник відділення хірургії органів травлення Українського науково-дослідного інституту гастроентерології. У 2000 році обраний на посаду завідувача кафедри онкології та медичної радіології ДДМУ, де і працює сьогодні. У 1987 році захистив кандидатську, а у 1997 – докторську дисертацію. У 2006 році І. М. Бондаренку було присвоєне вчене звання професора.

І. М. Бондаренко створив Центр міжнародних клінічних випробувань новітніх засобів лікування онкологічних захворювань на клінічній базі в міській багатопрофільній клінічній лікарні № 4 м. Дніпро. Під його керівництвом створений високопрофесійний колектив дослідників. У центрі вивчена ефективність понад 250 препаратів, субстанцій та схем лікування. Під керівництвом професора І. М. Бондаренка розроблена та впроваджена єдина в Україні комп’ютеризована система управління клінічними дослідженнями (CTSMS). За 20 років існування центру його колектив брав участь у 481 міжнародному багатоцентровому клінічному випробуванні. 

Наукова діяльність професора І. М. Бондаренка визнана у світі, він 175 разів представляв Україну на міжнародному рівні. Ігор Миколайович є єдиним українським вченим, що за показником наукометричного цитування в Google Scholar (Web of Science) увійшов до 150 найцитованіших вчених світу в розділі “Medicine” та 100 перших у розділі “Clinical Trials”.

За результатами рейтингу міжнародної агенції “Clarivate Analytics” за 2010 – 2020 роки професор І. М. Бондаренко вперше в історії науки України став лауреатом однієї з найпрестижніших міжнародних наукових відзнак «Лідер наукового впливу світу – 2020» за найбільшу кількість високоцитованих робіт у своїй галузі.

Під науковим керівництвом професора І. М. Бондаренка підготовлено 5 кандидатів наук. 

Колектив Дніпровської медичної академії у 2018 році делегував професора І. М. Бондаренка до Торонто (Канада) для підписання Всесвітньої хартії університетів. 

Ігор Миколайович Бондаренко – член редколегії журналів “Медичні перспективи”, “Запорізький медичний журнал”, “Regulatory Mechanisms in Biosystems”. Член правління Українського наукового товариства онкологів. Дійсний член Європейського товариства онкологів ESMO, дійсний член Американської асоціації клінічної онкології ASCO. 

 

 

Шановний Ігорю Миколайовичу!
Від професорсько-викладацького складу ДДМУ,
колег та друзів
прийміть щирі вітання з нагоди знаменної дати. 

 

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя та добробуту,
творчої наснаги
та нових професійних здобутків!