Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

1 лютого у 2022 році настає китайський Новий Рік. Щороку його святкують в різні дати, в залежності від фаз Місяцю, тож називають ще місячним Новим роком. Ще одна його назва – свято Весни.
Відзначають його і в Україні.

З Китаєм ДДМУ пов'язує багаторічна дружба та спільні проєкти. Починаючи з 1997 року, понад 300 китайських студентів стали випускниками нашого університету та повернулися на батьківщину розвивати медицину.
Наш перший ВНЗ-партнер – Вейфанський медичний університет. За роки нашої співпраці наші делегації неодноразово обмінювалися дружніми та діловими візитами, що сприяли розвитку партнерської співпраці. Групи студентів ДДМУ за обміном неодноразово відвідували вищі навчальні заклади Китаю, зокрема, Вейфанський медичний університет, Далянський медичний університет, Шаньдунський університет традиційної китайської медицини. Наша молодь отримала цінний досвід та нові знання, а також сертифікати про проходження практики у Китаї. Ми продовжуємо розвивати китайський напрямок.

Минулого року був підписаний новий меморандум з Вейфанським медичним університетом, Першим Шаньдунським медичним університетом (Академія медичних наук Шаньдунської провінції), Першою афілійованою лікарнею Сіаньського транспортного університету. Ведуться переговори щодо подальшої плідної співпраці. Китайські партнери з великою повагою ставляться до нашого університету та всіляко сприяють реалізації спільних проєктів у сфері медицини, досліджень та публікацій.
У 2021 році ДДМУ увійшов до Альянсу університетів Шовкового шляху, заснованого на базі Сіаньського транспортного університету, в який входять понад 150 вишів різних країн світу. Це дає нам можливість розширювати ділові зв'язки з китайськими університетами та лікарнями, брати участь у конференціях відомих учених, ділитися досягненнями у науково-дослідній діяльності, спільно готувати талановиту молодь.

 

Вітаємо наших китайських партнерів та всіх, хто святкує свято Весни - китайський Новий рік! Саме з цього моменту вступає у свої права покровитель року Водяний Тигр, який є символом хоробрості, влади та справедливості. У міфології він перемагає всіх демонів, захищає людей від зла. І ми з великою радістю та надією Вітаємо всіх із роком Тигра. Нехай він принесе мир, злагоду, здоров’я, радість та любов у кожну країну, у кожну родину. Зі святом!

 

Відеопривітання для наших китайських партнерів записане в стінах ДДМУ.