Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Звичайні люди, що пройшли не одне пекло, працювали в найгарячіших точках фронту. Ці хлопці мають безпосередній бойовий досвід надання допомоги в зоні "під вогнем", на етапі евакуації та в стабілізаційному пункті.

Вони не втрачають можливості навчатися, щоб знати більше й допомагати рятувати життя наших захисників.

Перша медична допомога на полі бою — надважливий чинник порятунку життя поранених, багато з яких гинуть ще до потрапляння в госпіталь, в основному через несумісні з життям травми. Однак деякі стани, такі як кровотеча з кінцівок, напружений пневмоторакс і проблеми з дихальними шляхами можна усунути в бойових умовах. Тож дії тактичних медиків мають бути чіткими, злагодженими й доведеними до автоматизму.

Навчання особливого контингенту проводили фахівці кафедри медицини катастроф та військової медицини ДДМУ: професор Олена Сорокіна, доцент кафедри, PhD Анна Болонська та асистенти: канд. мед. наук Людмила Бєлих (лікар-анестезіолог), Ольга Зайцева, Ганна Анісімова, Андрій Фартушний (випускники кафедри, а нині лікарі "Медицини невідкладних станів", які працюють у відділенні екстреної медичної допомоги).

Після завершення навчання хлопці сказали, що серед усіх курсів із тактичної медицини у нас їм було найцікавіше. Прощалися зі сльозами на очах. Віримо, що всі вони повернуться додому живими, а отримані знання допоможуть їм зберегти не одне життя.